Ulusal Egemenliğimizin 100. Yaşı Kutlu Olsun!…
“Güzel günler göreceğiz çocuklar
Güneşli günler göreceğiz.
Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar,
Işıklı maviliklere süreceğiz…” Nazım Hikmet Ran
Yine yükselecek cıvıltılarınız gökyüzüne. Rengârenk boyayacağız samanyolunu. Çiçekler ekeceğiz göğün göğsüne, sonra barış şarkıları söyleyeceğiz umut dolu yarınlara…
Papatyalardan taç yapacağız başınıza, saçlarınızı okşayan rüzgâr aydınlık fikirler fısıldayacak kulağınıza. Ver elini kitaplara! Sırtınızda çimenler, mavi göğe bakarken milyonlarca hayal yüklenecek o sayfalardan zihinlerinize.
Dedem Korkut gelecek, boy boylayıp soy soylayacak; Alice, tutup elinizden sizi harikalar ülkesine götürecek; Jules Verne’in balonunda seksen günde devri âlem yaparken, denizler altında 20 bin fersah yol yapacaksınız Kaptan Nemo’nun Nautilus’unda. Sonra büyüyeceksiniz, aydınlık yarınların mimarları siz olacaksınız çocuklar.
Her sene sırayla oturduğunuz sıralarınızda özgürlüğün, egemenliğin, sanatın, bilimin, edebiyatın ruhunuza kattıklarını özümseyeceksiniz.
Şanlı tarihimizi okurken, 100 yıl önce ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu söyleyen Atatürk’e ve onun silah arkadaşlarına daha bir minnetle bakacaksınız. Size emanet edilen bu vatanı yüceltmek için daha çok canla başla çalışacaksınız çocuklar.
“Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.” diyordu ya Mustafa Kemal Atatürk, siz onun fikirlerini yeşerteceksiniz bu topraklarda çocuklar.
Ulusal değerlerimize, bilincimize, Cumhuriyetimize sahip çıkacak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşını kazanan ruhu koruyup kollayacak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktaracaksınız.
Dilimizi, kültürümüzü, tarihimizi, saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara, el ele güçlü bir şekilde taşıyacaksınız.
Sizler, bugünün küçükleri, yarının büyükleri.
Sizler, gökkuşağının yedi rengi,
Sizler, sevginin, umudun, barışın, özgür ruhları.
Sizler, Atatürk çocukları…
Unutmayın ki sizler, atalarınızı tanıdıkça, bilimin, sanatın, edebiyatın, kültürün aydınlattığı yolda yürümek için ulusal egemenliğin size verdiği hızla kendinizde daha çok güç bulacaksınız. Nice yüz yıllarda ülkemizin al bayrağını göklerde dalgalandıracaksınız.
İnanıyorum size çocuklar, tıpkı yağmurların yağdığına, her sabah güneşin doğduğuna her günün yeni bir umut olduğuna inandığım gibi… Ata’mızın sizlere inandığı gibi ben de inanıyor ve güveniyorum çocuklar. Gözlerinizdeki pırıltı, yüreğinizdeki saflık ve iyilik hiç tükenmesin. Doğruluk ve dürüstlük ışığınız, tüm güzellikler yol arkadaşınız olsun.
Ulusal egemenliğimizin yüzüncü yılında siz çocukların ve içindeki çocuğu hiç büyütmeyenlerin 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN!
Bu, asırlık koca çınarın gölgesi, üzerimizden hiç eksik olmasın!…